Американския производител на електромобили Tesla спира доставките на пикапи Cybertruck за няколко седмици.Освен това компанията

...
Американския производител на електромобили Tesla спира доставките на пикапи Cybertruck за няколко седмици.Освен това компанията
Коментари Харесай

Огромен провал на Илон Мъск: Спират доставките новата Тесла и съкращават десетки хиляди

Американския производител на електромобили Tesla стопира доставките на пикапи Cybertruck за няколко седмици.

Освен това компанията разгласи 10-процентно редуциране на личния състав. 

На първо място ще бъдат уволнени тези, чиито длъжности и функционални отговорности се дублират.

Причината за ограниченията са слабите резултати през първото тримесечие и общият и спад в продажбите на електрически транспортни средства на международния пазар, съобщава CarBuzz, съобщи Инвестор.

Според информациите част от клиентите, които чакат доставките на закупен от тях Cybertruck, към този момент са известени за забавянето, само че аргументи за него не са били оповестени.

Източник на изданието, работещ за Tesla, твърди, че казусът е в педала на газта или по-скоро в неговото превъртане. 

Доставките ще бъдат обновени незабавно след премахване на казуса, само че към момента няма съответни периоди.

В същото време Tesla понижава индустриалните смени в своята гигафабрика в Тексас, като това става макар многото поръчки.

Освен това се чака редуциране световния личен състав на компанията с „ повече от 10 процента “. Според изданието Electrek става дума за най-малко 14 000 чиновници. Във вътрешните връзки управлението е декларирало, че желае да отстрани дублирането на функции и работни функционалности, зародило поради бързия напредък през последните години.

Неофициално тези стъпки се свързват с неприятен тримесечен доклад и спад в продажбите.

През януари-март тази година Tesla е доставила на клиенти 386 810 автомобила, което е освен по-ниско от прогнозите на анализаторите (450 000 единици), само че и със 100 000 по-малко, в сравнение с през първото тримесечие на 2023 година Основният спад наподобява е настъпил в Китай.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР